Recuperari creante si executari silite

RECUPERARI CREANTE. SIRBU & SIMA S.C.A. va poate asista atat in faza prelitigioasa, amiabila, a recuperarii creantelor, cat si in faza litigioasa.

PROCEDURA AMIABILA. Prin aceasta etapa se incearca pe cat posibil convingerea debitorilor ca, interesele ambelor parti converg catre gasirea mijloacelor cele mai eficiente si neprejudicioase pentru stingerea situatiilor litigante, evitand astfel agravarea situatiei financiare de ambele parti, fie prin marirea cuantumului sumelor datorate, fie cu valoarea cheltuielilor ocazionate de recuperarea pe cale judiciara a acestora. In cadrul procedurii amiabile, avocatii nostri, impreuna cu colaboratorii specializati:

 • verifica forma legala de desfasurare aactivitatii debitorului, identitatea reprezentatilor legali ai acestuia, asociatii si administratorii, adresa reala, obiectul de activitatea al acestuia etc.;
 • evalueaza din punct de vedere juridic titul in baza caruia a luat nastere creanta de recuperat, si comunica creditorului eventualele puncte slabe identificate in legatura cu baza juridica a creantei; 
 • verifica solvabilitatea, disponibilitatile banesti debitorului, bunurile acestuia, capacitatile de plata, situatia juridica, a situatia fiscala; 
 • interactioneaza cu debitorul sau reprezentantii acestuia printr-o serie de notificari, corespondente de tip electronic, convorbiri telefonice, stabilire de intalniri cu reprezentanti ai debitorului in vederea negocierii, invederarea prejudiciilor create de amanari sau esalonari de plata, deplasari la sediul acestuia; 
 • initiaza procedura de conciliere directa prevazuta de art 7201 C.p.c. etc.; 


FAZA LITIGIOASA. Colectarea debitelor si recuperarea creantelor, pentru care nu a existat un rezultat favorabil prin procedura amiabila, se va face prin intermediul instantelor judecatoresti, al executorilor judecatoresti si a celorlatle institutii abilitate in acest sens. In cadrul procedurii litigioase, avocatii nostri procedeaza la:

 • valorificarea drepturilor clientului creditor, prin procedura somatiei de plata, acolo unde sunt intrunite conditiile pentru aceasta, iar daca nu sunt indeplinite aceste conditii, prin actiunea in pretentii prevazuta in dreptul comun; 
 • punerea in executare imediata a titlurilor executorii pe care creditorul le detine impotriva debitorului, cu ajutorul expertizei avocatilor nostri, dar si a colaboratorilor nostri executori judecatoresti; 
 • odata cu declansarea procedurii judiciare de recuperare a crentelor, avocatii SIRBU & SIMA S.C.A. vor proceda la sesizarea organelor de urmarire penala pentru faptele savarsite de catre persoanele membre ale conducerii societatii debitoare, denuntarea debitorului la autoritatile competente din cadrul Ministerului Finantelor - A.N.A.F. - Garda Financiara etc., Ministerului Administratiei si Internelor, Ministerul Justitiei s.a.;


EXECUTARI SILITE. Avocatii si expertii colaboratori ai SIRBU & SIMA S.C.A. va sunt alaturi in cadrul procedurii de executare silita, atat ca asistare si reprezentare in initierea si parcurgerea acesteia, pentru detinatorul legal al titlului executoriu, cat si pentru garantarea legalitatii procedurii si pentru prevenirea oricarui abuz in ceea ce il priveste pe debitorul executat:

 • investirea cu formula executorie;
 • asistenta si reprezentare la executarea silita in materie:
 1. civila(contract de vanzare-cumparare, contract de imprumut s.a.); 
 2. comerciala(instrumente de plata, contracte comerciale s.a.); 
 3. fiscala(executarea silita a creantelor bugetare); 
 • contestatia la titlu, contestatia la executarea silita propriu-zisa, suspendarea executarii silite, suspendarea procedurii de executare silita, prescriptia dreptului de a cere executarea silita, perimarea executarii silite;
 • predarea silita a bunurilor mobile;
 • predarea silita a bunurilor imobile; 


In acest domeniu de expertiza, ne recomanda:

Itai GOLAN
LIAD Group Romania
    “Profesionalismul, eficienta si pasiunea de care dau dovada sunt principalele motive pentru care consideram Societatatea Civila de Avocati Sirbu & Sima alegerea optima pentru noi in materie de servicii juridice.”

    Liad Leasing - Liad este o companie de leasing si inchiriere de autovehicule. Compania furnizeaza servicii de Leasing Financiar si Operational, si intretine o flota de masini pentru inchiriere pe termen scurt. Totodata Liad este autorizat ca dealer pentru autovehiculele marca TATA.
_______________________________________________________________________________

Alexandru CREANGA
JWC Romwood   “Promptitudinea de care ati dat dovada, eficienta si orientarea catre cele mai bune rezultate  ne-au convins ca sunteti cea mai buna alegere!”

    JWC Romwood SRL, societate comerciala cu capital austriac fost infiintata in anul 1999 ca urmare a  achizitionarii si modernizarii unei fabrici de cherestea la Intorsura Buzaului. Capacitatea de productie este 24.000 m3/an cherestea foioase. Are un numar de 50 de angajati permanenti si colaboratori.
_______________________________________________________________________________

M-BORG Foods
M Borg Foods


   “ Pe toata durata colaborarii noastre, calitatea serviciilor prestate de Societatatea Civila de Avocati Sirbu & Sima a fost dublata de seriozitate si professionalism. Va multumim!”

    Societatea M-borg Foods a fost infiintata in anul 2002, de compania Emborg Foods AS Danemarca. Este specializata in comercializarea produselor alimentare congelate. Gama comercializata de M-borg  include: produse congelate (fructe de mare, peste, legume, cartofi, paine, pizza, etc.) si produse lactate.
_______________________________________________________________________________

Florin COJOCEA
Activ Informedia


    „ Robert Browning sustinea: „Succesul unui singur minut ne rasplateste pentru esecuri de ani de zile”. Consultanta oferita de Societatea Civila de Avocati Sirbu & Sima ne-a ajutat sa incheiem anul 2009 cu succes, lucru atat de rar intalnit in contextul economic actual.”

    Activ Informedia este o companie specializata in domeniul productiei de materiale promotionale care ofera produse si servicii de calitate, design grafic, consultanta si parteneriat. Produsele realizate pot fi personalizate prin tampografie, serigrafie, folio si timbru sec in atelierul nostru.
_______________________________________________________________________________

 

sca Sirbu & Sima

Adresa: Bd. UNIRII nr.68, sector 3, Bucuresti
Tel: 021 / 32.33.000; 0725.999.998
Fax: 021 / 32.222.23
Email: office@sirbusima.ro
Cod fiscal: RO24419759
Dec. barou: 1982 din 06.07.2008
Prezentare S.C.A. SIRBU SIMA
 

Noutati

25 decembrie 2009

SIRBU & SIMA este selectata ca reprezentat legal reprezentantei Asus Tek in Romania. [...]

15 decembrie 2009

SIRBU & SIMA este selectata ca reprezentat legal reprezentantei Asus Tek in Romania. [...]